Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Αποχρεμπτικό τσάι, αντιβηχικό σιρόπι και σπιτικό βιξ με τα χεράκια σου, όλες οι συνταγές που παρουσιάστηκαν στο Πρωινό!

Μια μέρα είμαι στη δουλειά και εργάζομαι σκληρά.. Και εκεί που είμαι απορροφημένη, λαμβάνω ένα μέιλ που μου τραβάει την προσοχή..

".. Είμαι δημοσιογράφος από το πρωινό του Αντεννα και μας αρέσουν οι συνταγές σου.. Θα σε ενδιέφερε να έρθεις στην εκπομπή κάποια στιγμή;.."

Προς στιγμήν σκέφτηκα πως κάποιος μου κάνει πλάκα, αλλά μετά αντιλήφθηκα πως η κοπέλα που μου έγραφε ήταν όντως δημοσιογράφος του Αντέννα (μια κοπελάρα ίσα πάνω, το καλύτερο κορίτσι, το Τινάκι) !!

Δεν έχασα χρόνο.. Την κάλεσα, βγήκαμε για καφεδάκι, τα' παμε τα συμφωνήσαμε και τσουπ..
Να'μαι, διπλά στη Φαίη να κάνω τα θεματάκια μου!!

Πάρτε μία γεύση και από παρασκήνια:




Έχω να πω πως πέρασα πάρα πολύ όμορφα! Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία.. Η Φαίη ήταν πανέμορφη (μα τι πόδια, δυο μέτρα!), γλυκύτατη και πολύ προσιτή. Ένοιωσα πολύ άνετα και είχα την ευκαιρία να ζήσω την εμπειρία της ζωντανής εκπομπής!

Πάμε όμως να δούμε και τα θεματάκια που παρουσιάσαμε αναλυτικά..

Δείτε εδώ το απόσπασμα από την εκπομπή, μετά το 1:28:00!!  :)

Φυσικό αποχρεμπτικό με τζίντζερ

Υλικά για το αποχρεμπτικό τσάι
  • 2 φέτες φρέσκο τζίντζερ: η ημερήσια κατανάλωση του τζίντζερ μπορεί να σας προφυλάξει από τη γρίπη κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Αυτό το φυτό είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, χρώμιο και μαγνήσιο, τα οποία διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Πίνοντας ένα τσάι με τζίντζερ και λεμόνι σε καθημερινή βάση, θα σας βοηθήσει να μείνετε υγιείς σε κάθε εποχή του έτους.
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας:είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 1 φέτα λεμόνι

Διαδικασία:

Βράζουμε για 10 λεπτά το τζίντζερ και προσθέτουμε στο τέλος την κανέλα και το λεμόνι.





Φυσικό και αγνό αντιβηχικό σιρόπι με αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.


Συστατικά:
  • 50 γραμμάρια βοτάνου: 20 γρ. βάλσαμο(σπασμολυτικές ιδιότητες, φυσικο καταπραϋντικό), 10 γρ. ευκάλυπτο, 10 γρ. μάραθο (Ο μάραθος έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως ένα αποσυμφορητικό και λέγεται ότι βοηθά να χαλαρώσει το φλέγμα), 10 γρ. ρίγανη
  • 1 λίτρο νερό
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • Λίγο χυμό λεμόνι
Διαδικασία:

Βάζουμε 50 γραμμάρια βοτάνων σε ένα λίτρο νερό σε ένα μη μεταλλικό δοχείο. Βrάζουμε το βότανο σε χαμηλή φωτιά να κοχλάζει σιγά - σιγά μέχρι να μείνει το μισό λίτρο υγρό. Το σουρώνουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και προσθέτουμε 50 γραμμάρια μέλι. Για να αποκτήσει καλύτερη γεύση το σιρόπι μας, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χυμό λεμονιού. Το φυλάσσουμε σε σκούρο γυάλινο μπουκαλάκι.


Σπιτικό Βιξ


Υλικά
  • 2 μέρη Λάδι καρύδας (aντιφλεγμονώδες, aντιμικροβιακό, aντιμυκητισιακο, αντι-ιικό)
  • 1 μέρος κερί μέλισσας (ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό:αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, μαλακτικές, επουλωτικές, βοηθά το δέρμα να αποκτήσει απαλή και ελαστική δομή)
  • Αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου (10 σταγόνες στα 30 γραμμάρια αλοιφής, έχει σπουδαίες θεραπευτικές ιδιότητες, είναι κυρίως αντισηπτική, μικροβιοκτόνα, απολυμαντική και βοηθητική για το αναπνευστικό σύστημα.)
  • Αιθέριο έλαιο λευκής καμφοράς (5 σταγόνες στα 30 γραμμάρια αλοιφής, χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως δυνατό αντισηπτικό για τα κρυώματα, το βήχα και τη βρογχίτιδα )
  • 5 σταγόνες δεντρολίβανο (θεωρείται αντιβακτηριδιακό, αντιμυκητιακό)
  • 5 σταγόνες μέντα (φυσικό παυσίπονο, ιδανικό για πονοκέφαλο)

Διαδικασία:
Λιώνουμε το λάδι και το κερί μέλισσας σε ένα κατσαρολάκι, δεν τα βράζουμε και τα αποσύρουμε συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τότε προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια. Όταν ενωθούν τα υλικά μας ρίχνουμε το μείγμα σε αποστειρωμένο βάζο και αυτό είναι όλο!
Η αλοιφή μας θα παγώσει και θα στερεοποιηθεί μέσα στα επόμενα 10 – 15 λεπτά. Αν για τις προτιμήσεις σας είναι μαλακιά λιώστε την ξανά και προσθέστε κι άλλο κερί μέλισσας. Αν είναι σκληρή λιώστε την και προσθέστε κι άλλο λάδι καρύδας. Με λίγα λόγια προσαρμόστε την πυκνότητα ανάλογα με τις επιθυμίες σας.


Αυτές ήταν οι συνταγούλες μας, φυσικοί τρόποι για πρόληψη και αντιμετώπιση του βήχα και της γρίπης!

Σας φιλώ γλυκά,
Πανωραία


ΥΓ: Ο καθένας δοκιμάζει τις συνταγές με δική του ευθύνη. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και πράξτε υπεύθυνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου