Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Υπέροχη αντιρυτιδική μάσκα προσώπου με βάση το ρύζι, εμπνευσμένη από αρχαίο κινέζικο μυστικό ομορφιάς!

Είσαι κινεζάκι;; Τρως πολύ ρυζάκι;; Τι σας θυμίζει;; Μάλλον τα παιδικά σας χρόνια.. Αναλόγως και την ηλικία βέβαια αλλά τα παιδιά της γενιάς μου σίγουρα το θυμούνται αυτό τραγουδάκι.. Και με αυτήν την αντιρυτιδική μάσκα θα πούμε το ρύζι ρυζάκι..

Το ρύζι, πέρα από το γεγονός ότι είναι μία από τις σπουδαιότερες θρεπτικές τροφές, έχει εξαιρετικές και ευεργετικές ιδιότητες  για την επιδερμίδα του προσώπου μας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που διεγείρουν την ανάπτυξη των κυττάρων, επιβραδύνουν την γήρανση και ενισχύουν την παροχή αίματος στο δέρμα.

Εκτός από αυτές τις χρήσιμες ιδιότητες , το ρυζόνερο είναι ιδανικό για την ενυδάτωση του δέρματος, είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά στοιχεία και έχει την ικανότητα να απορροφά τις υπεριώδεις ακτίνες. Επίσης επιβραδύνει το σχηματισμό μελανίνης, και έτσι εμποδίζει το σχηματισμό κηλίδων και απαλύνει αυτές που ήδη υπάρχουν. Όλα όσα χρειαζόμαστε δηλαδή για εκθαμβωτική επιδερμίδα και αλαβάστρινο δέρμα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως το ρύζι και το ρυζόνερο έχει χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιείται σε κινέζικες συνταγές ομορφιάς!




Ας μην αργούμε άλλο, πάμε γρήγορα στα υλικά μας:
  • μισό φλιτζανάκι ρύζι
  • νεράκι μέχρι να καλυφθεί το ρύζι
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι 
Διαδικασία:

Βράζετε το ρυζάκι μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. Ενδιάμεσα συμπληρώνετε νεράκι για να μην στεγνώσει το ρύζι μας. Αφού βράσει, σουρώνετε καλά το ρύζι και κρατάτε ξεχωριστά το το ρυζόνερο. Στην πορεία πολτοποιείτε το βρασμένο ρύζι, μαζί με το γιαούρτι και το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόρφο μείγμα.

Η μάσκα περιλαμβάνει 2 φάσεις:

Πρώτη φάση:


Απλώνετε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό και την αφήνετε να δράσει για μισή ώρα.

Δεύτερη φάση:

Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με την λοσιόν από ρύζι και αφήστε την να δράσει ακόμα για ένα μισαωράκι. Στην πορεία ξεπλύνετε με χλιαρό νεράκι!

Tip: το ρυζόνερο κρατάει στο ψυγείο 3 μέρες, οπότε εφαρμόστε την λοσιόν και τις υπόλοιπες..


Την δοκίμασα και έχω να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα! Το πρόσωπο μένει φρέσκο, λαμπερό, ξεκούραστο, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή!
Εύχομαι να την απολαύσετε!

Σας φιλώ,
Πανωραία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου