Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Μίνι αφιέρωμα στην Ελαφόνησο! Μερικές φωτογραφίες και λίγα hints για την Ελαφόνησο θα σε πείσουν πως πρέπει να την επισκεφτείς, ακόμα και τον Σεπτέμβρη..

Την άκουγα πολλά χρόνια την Ελαφόνησο αλλά δεν είχε τύχει να την επισκεφτώ νωρίτερα..
Φέτος λοιπόν μπήκε στο πρόγραμμα και αποτέλεσε την προθέρμανση των διακοπών μου.

Δεν θα μπορούσα να είχα καλύτερη έναρξη!

Η πιο δημοφιλής παραλία της Ελαφονήσου, ο Σίμος ανήκει πλέον για εμένα στο top three των παραλιών που έχω επισκεφτεί..

Δεν θα ξεχάσω τον θαυμασμό και έκπληξη που ένιωσα όταν έφτασα στην παραλία, ακούμπησα τα πράγματά μου και σήκωσα το βλέμμα ως προς τη θάλασσα.

Αν υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας, τότε το έζησα με την παραλία αυτή (πφφ)

Χρώματα τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά, άσπρη άμμος σαν πούδρα!

Σε αφήνω να χαζέψεις τις φωτογραφίες, το αφίερωμα θα το βρεις στο τέλος!




















Ας τα πιάσουμε με τη σειρά

Παραλίες


Η φημισμένη παραλία του νησιού είναι ο Σίμος που χωρίζεται στον μικρό και στον μεγάλο. Αξίζει να το περπατήσεις για να δεις και το χώρισμα ανάμεσα στις δύο παραλίες. Θεωρώ πως είναι η πιο μαγευτική αλλά και η πιο κοσμική συνάμα..

Αν θες να δοκιμάσεις και άλλες, οι παραλίες είναι εξαιρετικές σε όλο το νησί. Οπότε μην διστάσεις και δοκίμασε την Λεύκη αλλά και την παραλία της Παναγίας.

Μεταφορά


Στην Ελαφόνησο θα πας με αμάξι και υπολόγισε περίπου 4 με 4 μίση ώρες. Προορισμός είναι το λιμάνι της Πούντας που βρίσκεται απέναντι από την Ελαφόνησο. Από κει θα περάσεις απέναντι με ferry boat. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή θα βρεις εδώ
Έξοδα:

  • Βενζίνη 70 ευρώ 
  • Διόδια 18 ευρώ
  • Ferry boat 1€ το ενήλικο άτομο και 11€ το ΙΧ αυτοκίνητο



Διαμονή 


Αν θες να κινηθείς σε πιο low badget διακοπές, θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα το camping του Σίμου. Ανήκει στα πιο ακριβά camping σε σχέση με άλλα μέρη της Ελλάδας, οφείλω όμως να σταθώ στην καθαριότητα του και στην οργάνωσή του!

Αν πάλι σε ενδιαφέρει να ενοικιάσεις δωματιάκι, μπορείς να δοκιμάσεις τα δωμάτια  Rooms Aroni που είναι τίμια και σε καλή τιμή.

Φαγητό


Στο νησί φάγαμε πολύ νόστιμα, τίμια και υποφερτά από τιμές.
Σου προτείνω:

Για πίτσα στον ξυλόφουρνο και handmade pasta στο Quarter Pizza. Αν έχει χώρο για γλυκό, ζήτα το "καλτσόνε" με τη σοκολάτα!

Για τίμιο σουβλάκι, στο οικογενειακό σουβλατζίδικο Τράκαινα . Μην ξεχάσεις να ζητήσεις να δοκιμάσεις το τυροπιτάρι με το χειροποίητο φύλλο, με το ντόπιο τυρί και με μια τσαχπινιά δυόσμου. Απλά τέλειο!

Για ψάρια πας όπως είσαι θα πας στην οικογενειακή ψαροταβέρνα "Αφοί Μέντη". Σου προτείνω να δοκιμάσεις τέλεια γαριδομακαρονάδα και φρέσκα μικρά ψαράκια.. Αν σου το επιτρέπει το μπατζετ σου, μπορείς να κινηθείς και σε αστακομακαρόναδα ή μακαρονάδα με  κωλοχτύπα! Να σημειώσω εδώ ότι δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου πιο γρήγορο σέρβις σε συνδυασμό με ευγενικά και χαμογελαστά πρόσωπα!

Για πιο μαγειρευτά με πινελιές γκουρμεδιάς στα Νησιά της Παναγίας. Να επισημάνω εδώ πως αυτή η ταβέρνα βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο που έχει το ιδανικό ηλιοβασίλεμα στο νησί!


Διασκέδαση


Το νησί είναι ήσυχο γενικά αλλά πάντα υπάρχουν σημεία που μπορείς να διασκεδάσεις..

Για κοκτέιλ στο "Στην Άκρη" που βρίσκεται όντως στην άκρη..

Αν σου αρέσει η χάουζ, τσέκαρε αν έχει φέρει κάποιο DJ το Ακρωτήρι (εμείς πετύχαμε Manolaco).

Για χαλαρό ποτάκι αρχικά αλλά και nineties μουσική και όχι μόνο, δοκίμασε το Del Mar .


Το καλοκαίρι ακόμα καλά κρατεί, μήπως να πας μια βόλτα το Σεπτέμβρη;

Σε φιλώ γλυκά,
Πανωραία


ΥΓ: Αφιερωμένο αυτό το αρθράκι σε αυτό το υπέροχο κορίτσι, στην φίλη μου την Κλειώ και στο team quarteto, αξέχαστες στιγμές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου