Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Δύο προτάσεις για ωραίο brunch! Μία στα βόρεια και μία στο κέντρο..

Θα μου πεις, είχες και στο χωριό σου brunch;; Θα σου πω πως όχι. Είχα όμως πάντα καλό πρωινό.. Και ως καλή γνώστρια και λάτρης του πρωινού, πλέον εκτιμώ βαθύτατα την εξέλιξη αυτόυ που δεν είναι άλλη από το περίφημο και πλέον πολυφορεμένο brunch!

Κάνοντας ανάλυση στον εαυτό μου, αν έχω γίνει brunch victim ή όχι και αν γενικά είμαι θύμα των τάσεων, συνειδητοποίησα τι μου αρέσει σε όλη την ιδέα του brunch..

Αυτό λοιπον που με ευχαριστεί είναι η γλυκιά αναμονή και λαχτάρα που έχω το βράδυ πριν κοιμηθώ, σκεπτόμενη ότι το πρωί θα ξυπνήσω και θα ξεκινήσω τη μέρα μου, απολαμβάνοντας καλό πρωινό και ποιοτικό καφέ σε ένα ζεστό χώρο και σίγουρα με την καλύτερη παρέα.. Αν δε το πρωινό προκύψει να είναι και εύγεστο, ε τότε επέρχεται η απογείωση!

Αρκετά όμως με την ψυχανάλυσή μου.. Έχω να σου προτείνω δύο πολύ όμορφα μέρη στα οποία μπορείς να γευτείς πολύ ωραίο brunch και όχι μόνο.. Και επειδή δεν είμαστε τοπικιστές, το ένα είναι στα βόρεια και το άλλο στο κέντρο. Διαλέγεις και παίρνεις!

Different Beast - Κηφισιά


Different σίγουρα μιας και έχει κάνει τη διαφορά στον χώρο και στην αισθητική του. Με το που εισέλθεις στον χώρο, σου δημιουργείται ένα αίσθημα ζεστασιάς και χαλάρωσης.. Την ώρα που πίνεις τον καφέ σου, άπλωσε το βλέμμα σου και σίγουρα θα παρατηρήσεις την λεπτομέρεια και το ενδιαφέρον της διακόσμησης. Αντιλαμβάνεσαι πως αυτό το μαγαζί έχει γίνει με μεράκι.. Και πως θα μπορούσε αλλιώς να γίνει αφού οι ιδιοκτήτες τους εγκατέλειψαν το Λονδίνο και τα χρηματιστηριακά για να δημιουργήσουν με πολλή λαχτάρα αυτό το μαγαζί.. Ξύλινα έπιπλα, καλαίσθητα διακοσμητικά, πανέμορφα vintage σερβίτσια, άπλετο φως και hipster διάθεση δεσπόζουν στον χώρο.. Γενικά αυτό μαγαζί είναι σαν να σου λέει κάνε με "στέκι" σου..




















Ας περάσουμε όμως στο πρωινό.. Δεν θυμάμαι ακριβώς να σου πω τα ονόματα των πιάτων που δοκίμασα.. Είναι πιθανό να μην έχουν και πολύ σημασία τα ονόματα μιας και το μενού ανανεώνεται συχνά. Αυτό που θα ήθελα να σου αναδείξω ωστόσο, είναι πως μην περιμένεις να δεις τετριμμένα πιάτα και συνδυασμούς.. Θα παρατηρήσεις ότι κάθε πιάτο κρύβει μια μικρή τσαχπινιά και έκπληξη που θα κάνει τη διαφορά. Αυτό που σίγουρα έκανε τη διαφορά ήταν το διαφορετικό pancake σε σχέση με το κλασσικό όπως το ξέρουμε οι περισσότεροι.. Αυτό το pancake ψήνεται στο φούρνο και όχι στο τηγάνι, και είναι σαν μια μεγάλη αφράτη ζυμαρένια φωλιά γεμάτη καλούδια! Δοκίμασέ το, στα σος!

















Τιμή: Για δύο αλμυρά πιάτα, το pancake και 2 καφέδες οι τιμή κυμάνθηκε στα 18 ευρώ περίπου το άτομο. Τιμή ελαφρώς τσιμπημένη για πρωινό!



Bios - Το ελληνικό brunch στην ταράτσα του Bios


Αυτή η πανέμορφη ταράτσα με την εξαιρετική θέα, πλέον σερβίρει τα σαββατοκύριακα ωραιότατο πρωινό, βασισμένο σε ελληνικές πρώτες ύλες που θα σου θυμίσουν τα παιδικά σου καλοκαίρια στο χωριό. Εδώ θα βρεις ωραία αυγουλάκια, έξυπνα συνδυασμένα, παραδοσιακά τυριά, φρέσκα φρούτα, τηγανίτες και τέλειο τσουρεκάκι..

Η αλήθεια είναι πως δεν δοκίμασα γλυκά, που πολύ με δελέασαν, αλλά έμεινα πολύ ενθουσιασμένη με την αλμυρή μου επιλογή που δεν ήταν άλλη από τα αγαπημένα αυγά μάτια..
Δεν ήταν όμως τα συνηθισμένα.. Εδώ η σεφ Γωγώ Δελογιάννη (εύγε κοριτσάρα μου) έχει κάνει έναν ακαταμάχητο συνδυασμό που ανέβασε τον πήχη στα αυγά μάτια:

Δύο αυγά υγρά μάτια (με ζουμερό κρόκο) σερβίρονται πάνω σε φρυγανισμένα μαύρα ψωμάκια με προζύμι, τα οποία έχουν αλειφθεί με πελτέ τομάτας και μία παχιά στρώση μυστικού τυριού που ποτέ δεν μάθαμε ποιο είναι! Δεν πειράζει όμως, θα το ξαναφάμε εκεί!









Να τονίζω πως και ο καφές ήταν πολύ μυρωδάτος!

Τιμή: Για δύο αλμυρά πιάτα και 2 καφεδάκια, η τιμή κινήθηκε στα 10 ευρώ περίπου ανα άτομο. Τίμιο!

Και αφού φας το πρωινάκι σου, βγαίνεις στην ταράτσα να συνεχίσεις τον καφέ σου καθήμενος αναπαυτικά στις υπέροχες ξαπλώστρες του Bios!


Λοιπόν, σαββατοκύριακο έχει, κάνε τη βόλτα σου, φάε το πρωινάκι σου, γέλα και πέρνα υπέροχα!

Σε φιλώ,
Πανωραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου