Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΟΔΑΣ! ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ!

Η μαγειρική σόδα πέρα από τις γνωστές χρήσεις της στην κουζίνα μπορεί να φανεί ένας «σύμμαχος» σε πολλές άλλες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε στο νοικοκυριό.

Δείτε ποιες είναι οι πιθανές και… απίθανες χρήσεις του προϊόντος αυτού και πώς μπορούμε να την αξιοποιήσουμε:

-Για λευκά δόντια: Το περιοδικό βούρτσισμα των δοντιών με μαγειρική σόδα αφαιρεί τις κιτρινίλες και χαρίζει ένα λαμπερό χαμόγελο. Ιδιαίτερα χρήσιμο κόλπο για τους καπνιστές.

-Για να καθαρίζουμε το μελάνι: Ένα βρεγμένο σφουγγάρι με λίγη σόδα, μπορεί να κάνει παρελθόν τις «αταξίες» των μικρών και τις απροσεξίες των μεγαλύτερων από στυλό και μαρκαδόρους.

-Σε περίπτωση φωτιάς: 
Αν από λάθος ξεχάσαμε ένα τηγάνι με λάδι πάνω σε αναμμένο μάτι και πάρει φωτιά, η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι αντί για νερό να ρίξουμε σόδα.

-Αποτελεσματικότερος καθαρισμός των μαγειρικών σκευών: Πριν τα πλύνετε τα μαγειρικά σας σκεύη, μπορείτε να ρίξετε λίγη σόδα πάνω στις λερωμένες επιφάνειες.

- Απολέπιση προσώπου:
 Παρασκευάστε ένα μείγμα από ένα μέρος νερού και τρία μέρη σόδας και κάντε μασάζ στο πρόσωπο, χωρίς όμως να πλησιάσετε την περιοχή των ματιών.

-Αντιμετώπιση λεκέδων από γράσα:
 Λερώθηκε μια επιφάνεια από λάδια αυτοκινήτου; Τρίβοντας με μαγειρική σόδα θα γίνουν παρελθόν.

-Ξεβούλωμα του σιφονιού: Ρίξτε 1 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας σε συνδυασμό με αντίστοιχη ποσότητα ξυδιού στο σιφόνι. Στη συνέχεια περιμένετε 5 λεπτά και ρίξτε δύο λίτρα ζεστού νερού.

-Αφαιρέστε λεκέδες από ανοξείδωτα σκεύη: Καθαρίστε τα ανοξείδωτα σκεύη σας, χρησιμοποιώντας μείγμα από 250 γραμ. νερού στο οποίο έχετε διαλύσει 4 κουταλιές σόδας.


Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου